صندلی کنفرانس



صندلی کنفرانسی چیست؟

امروزه اهمیت کیفیت و ارگونومیک بودن صندلی کنفرانسی؛ همانند سایر صندلی های اداری، از سوی شرکت ها و سازمان ها به خوبی درک شده است. بسیاری از جلسات حیاتی و سرنوشت ساز سازمان ها، طولانی بوده و افراد باید ساعت ها روی صندلی بنشینند. همین امر اهمیت مرغوب و باکیفیت بودن این صندلی ها را به خوبی نشان می دهد زیرا در غیر اینصورت، افراد بعد از مدت کوتاهی دچار خستگی و کلافگی و گاهاً حتی درد در نقاط مختلف بدن می شوند که تمرکزشان را برهم می زند و بازدهی جلسات را کاهش می دهد.

طبیعتاً مدت زمان استفاده از صندلی های کنفرانسی از سایر انواع صندلی مانند صندلی های مدیریت و اداری کمتر است و برای استفاده های کوتاه تر طراحی شده اند، بنابراین تنظیمات ارگونومیک آنها نیز کمتر است. هرچند این مسئله از میزان اهمیت کیفیت در یک صندلی کنفرانس نمی کاهد. در اینجا برخی از ویژگی هایی که این نوع صندلی باید داشته باشد را مورد بررسی قرار می دهیم.

انواع صندلی کنفرانسی کدام ها هستند؟


صندلی کنفرانس انواع و سبک های مختلفی دارد اما از لحاظ شکل طراحی آن به دو نوع پایه ثابت و پایه گردان و همچنین صندلی های دسته دار و بدون دسته تقسیم می شوند.

از لحاظ سبک طراحی نیز می توان متناسب با سبک دکوراسیون اتاق و میز کنفرانس، از صندلی کنفرانسی مدرن یا صندلی کنفرانسی کلاسیک یا سلطنتی استفاده کرد.


صندلی با پایه گردان و قابلیت تنظیم

صندلی های گردان دارای سه یا پنج چرخ بوده و به راحتی همانطور که روی صندلی نشسته اید، امکان جابجا شدن و چرخیدن به جهات مختلف را دارد. پایه های پنج نقطه ای ثبات بیشتری داشته و در حین جابجایی بدن واژگون نمی شود. به این صورت امکان تعامل بین افراد بیشتر شده و راحتی بیشتری برای کاربر دارد.

این صندلی ها همچنین قابلیت تنظیم ارتفاع دارند که افراد می توانند آن را متناسب با قد خود تنظیم کنند. شاید به همین دلایل است که امروزه برای کنفرانس ها صندلی از نوع پایه گردان طرفداران بیشتری دارد.

صندلی کنفرانس

صندلی کنفرانسی می تواند دارای پایه گردان یا ثابت باشد

صندلی با پایه ثابت

برعکس، صندلی های پایه ثابت این قابلیت را نداشته و امکان جابجایی راحت یا چرخش به جهات مختلف را ندارند. در نظر برخی افراد شاید این انتخاب بهتری باشد زیرا به دلیل تحرک کمتر افراد و محدودیت حرکتی که این صندلی ها ایجاد می کنند، جلسه نظم بیشتری دارد. این صندلی ها همچنین به دلیل نوع طراحی شان، دوام و ماندگاری بیشتری دارند و استهلاک قطعات آنها کمتر است.


صندلی دسته دار و بدون دسته

بهتر است این نوع صندلی ها از نوع دسته دار انتخاب شوند زیرا دسته دار بودن آن یکی از مهم ترین عواملی است که باعث راحتی کاربر حین جلسه و در زمان استفاده از صندلی می شود. صندلی هایی که دارای دسته و تکیه گاه بازو هستند، فشار روی کمر، گردن و شانه افراد را کاهش می دهند و میزان خستگی آنها در طول جلسه کمتر می شود. دسته ها باید ساعد و آرنج دست را به خوبی پوشش دهند.

اما صندلی های بدون دسته هیچ یک از این ویژگی ها را ندارد  و اصولا برای استفاده های طولانی مدت مناسب نیستند.


صندلی کنفرانس کلاسیک و صندلی کنفرانس سلطنتی

در دکوراسیون های اتاق کنفرانس به سبک کلاسیک و سلطنتی، استفاده از صندلی کنفرانسی کلاسیک و یا صندلی کنفرانس سلطنتی امری ضروری است. این نوع صندلی ها طراحی های خاص و پر جزئیات دارند. معمولاً دور تا دور پشتی این صندلی ها یک قاب چوبی وجود دارد که بر روی آن کنده کاری و منبت کاری های زیبا و ظریفی ساخته می شود که گاهاً بسته به نوع طراحی، آنها را با رنگ های طلایی یا نقره ای تزئین می کنند. نیز یکی دیگر از ویژگی های صندلی کنفرانس کلاسیک و صندلی کنفرانس سلطنتی وجود دسته های چوبی است که باعث زیبایی هرچه بیشتر این صندلی ها می شود. 


ویژگی های صندلی کنفرانسی چیست؟


  •  وزن صندلی باید نه خیلی سبک باشد و نه خیلی سنگین که به راحتی امکان جابجایی و استفاده داشته باشد.
  • کلاف نرمی داشته و قابل انعطاف باشند تا کاربر حتی در نشستن های طولانی احساس راحتی کند.
  • متناسب با اندازه اتاق و میز کنفرانس سایز صندلی انتخاب شود. مثلا استفاده از صندلی های بزرگ برای یک فضای کوچک نه تنها دکوراسیون را زیبا نمی کند بلکه برای افراد در کنار یکدیگر عدم راحتی و مزاحمت ایجاد می کند.
  • سبک صندلی متناسب با سبک کلی دکوراسیون انتخاب شود.
  • روکش صندلی و پشتی آن از جنس ضد تعریق و با کیفیت و با قابلیت شستشو انتخاب شود.
  • پشتی آن باید حالت استاندارد ستون فقرات (به شکل S) باشد تا گودی و قوس کمر را به خوبی پوشش دهد و از فشار روی آن بکاهد.
  • بالشتک صندلی و پشتی باید پهنای کافی برای پوشش باسن و کمر را داشته باشد.
  • بهتر است پشتی آن بلند بوده تا بتواند از گردن کاربر مراقبت کند و در زمان خستگی، افراد بتوانند گردن خود را روی پشتی قرار دهند.
  • لازم است حداقل یک متر پشت صندلی ها فضای خالی باشد (دیوار یا مبلمان دیگری نباشد) که افراد بتوانند به راحتی جابجا شده و راحتی کافی داشته باشند.
  • بهتر است حداقل ۴۰ سانتی متر بین صندلی ها فاصله باشد که افراد برای حرکت و جابجایی مزاحم یکدیگر نشده و یا مجبور با عقب کشیدن صندلی هایشان نشوند.

بودجه یکی از تاثیرگذارترین عوامل در انتخاب نوع صندلی کنفرانس است، اما توصیه می کنیم که به هیچ وجه کیفیت را فدای بودجه نکنید. همواره بین قیمت صندلی و استانداردهای آن باید تعادل وجود داشته باشد. این که صرفاً یک صندلی ارزان با ظاهری مطلوب بخرید، اما نسبت به کیفیت و ارگونومیک بودن آن دقت کافی نداشته باشید، می تواند در طولانی مدت باعث آسیب هایی شود که هزینه های جبران آن نیز به هزینه هایتان اضافه شود.

 برای اخذ مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان شرکت ایپکا تماس بگیرید.