انواع سبک دکوراسیون اداری
امروزه دکوراسیون اداری به بخش مهمی از زندگی کاری سازمان ها و افراد تبدیل شده است؛ عاملی برجسته در ایجاد فضاهای کاری خاص و منحصر به فرد. هر یک از انواع سبکهای دکوراسیون اداری نشانگر فرهنگ و ارزشهای خاص یک سازمان و مشخصه نگرش و طرز فکر مدیران آن است.
نحوه دکوراسیون تأثیر مستقیمی بر وجهه سازمان، محیط کار و همچنین روحیه کارکنان دارد. از طراحیهای مدرن و کاراگاهانه تا کلاسیک، انواع سبک دکوراسیون اداری بسیار متنوع است و هر یک با تاثیرات خاص خود، فرصت مناسبی را برای ارتقاء محیط کار و افزایش بهرهوری فراهم میکنند. در این مقاله، به بررسی انواع سبک در معماری داخلی و ویژگی های آنها خواهیم پرداخت.
سبک کلاسیک
سبک کلاسیک یکی از اصیل ترین انواع سبک دکوراسیون داخلی است که طرفداران زیادی هم دارد و هرگز کهنه و قدیمی نمی شود. دکوراسیون های کلاسیک ممکن است در طراحی خود، آرکها یا قوسهایی در کنار منبت کاری های ظریف داشته باشند که باعث ایجاد یک هویت خاص و ظاهری لوکس در فضای کاری میشود.
در این سبک دکوراسیون اداری، از مبلمان اداری خاص و شیک استفاده می شود که در کنار فضاسازی های خلاقانه و هنرمندانه، وجهه ای منحصر به فرد ایجاد می کند. استفاده از کفپوش های شیک، نورپردازی های خلاقانه و اکسسوری های لاکچری مواردی هستند که در فضاسازی اتاق مدیریت کلاسیک نقش به سزایی دارد.
بطور کلی طیف رنگی مورد استفاده در این سبک شامل رنگ های مشکی، قهوه ای، فندقی، سفید و کرم و رنگ هایی از این قبیل است. رنگ های گرم و تیره صمیمیت و اعتماد بیشتری را به محیط القا می کند.
در سبک دکوراسیون کلاسیک، نظم و تقارن در چیدمان تک تک اجزا و توجه به متریال اهمیت زیادی دارد. این سبک در فضاهای بزرگ، زیباتر و بهتر دیده می شود و در آن بیشتر از تابلوهای بزرگ، مجسمه ها و پرده های لاکچری استفاده میشود.
سبک مدرن
سبک مدرن میتواند بهترین انتخاب برای دکوراسیون فضاهای اداری کوچک و بزرگ باشد. طیف رنگی مورد استفاده در این سبک بر خلاف شیوه کلاسیک، روشن و خنثی است. علت استفاده از رنگ های روشن و خنثی روشنایی بخشیدن به فضا است. معمولا رنگ سفید و طوسی جزء رنگهای پرکاربرد طراحی های مدرن هستند.
نورپردازی های مدرن به شکل مصنوعی و با استفاده از لوسترهای کریستالی انجام میشود. یکی از راه های ساده ای که برای طراحی دیوارهای فضا به سبک مدرن میتوانید انجام دهید، استفاده از کاغذ دیواری یا دیوار پوش است. البته اگر بودجه کافی در اختیار دارید به شما پیشنهاد میکنیم که به جای کاغذ دیواری از دیوار پوش استفاده کنید. دیوار پوش ها امروزه در انواع مختلف و با جنس های گوناگونی تولید و در بازار عرضه میشوند.
سبک سلطنتی
در میان سبک های دکوراسیون اداری، سبک سلطنتی پیشینه ای طولانی دارد بطور معمول این سبک از طراحی نماد جلال و شکوه در یک فضا است. به همین دلیل اتاق مدیریت سلطنتی انتخاب بسیاری از افراد و مدیران ارشد سازمان ها است.
در طراحی به سبک سلطنتی از طیف رنگی سفید، کرم، قهوهای و طلایی استفاده میشود. در فضاهای سلطنتی به هیچ عنوان نباید نسبت به نورپردازی بی توجه باشید. بلکه باید نور را به شکل گسترده با استفاده از لوسترهای لوکس و چراغ های آویزان پخش کنید.
بهتر است سبک سلطنتی در فضاهایی که متراژ کمی دارند اجرا نشود. زیرا این سبک از ابتدا مختص فضاهای بزرگ و لوکس بوده است. میز مدیریت سلطنتی و صندلی های خاص و لاکچری با تنوع بسیار زیاد و مطابق با هر سلیقه ای وجود دارد. اگر یک دکوراسیون سلطنتی میخواهید باید تمام متریال و وسایل به کار رفته در فضا را به همین سبک انتخاب کنید.
سبک معاصر (نوین)
در میان سبک های دکوراسیون اداری، سبک معاصر و نوین فضایی راحت و ساده را برای شما ایجاد می کند. بسیاری از افراد دکوراسیون معاصر و مدرن را یکی میدانند در صورتی که این دو سبک تفاوت هایی با هم دارند. نور و ابزار روشنایی از مهم ترین شاخصه های سبک معاصر است. استفاده گسترده از منابع نور در سبک معاصر اهمیت زیادی دارد. به همین جهت شاهد تعبیه پنجره های بزرگ و دیوارهای شیشه ای در این سبک هستیم. برای اینکه لایه های نوری متفاوتی در فضا ایجاد شود میتوان از لوسترها، چراغ ها و آباژورهای سقفی استفاده کرد.
طراحی به شیوه معاصر علاوه بر رنگ های خنثی، از رنگهای جسورانه هم استفاده میشود. در کنار خطوط مستقیم، خطوط منحنی نیز در طراحی معاصر کاربرد دارند. باید وسایل مورد نیاز در فضا به گونه ای چیده شوند که ترکیب خطوط مستقیم و منحنی به چشم بیایند. فلز، سنگ، شیشه شفاف یا مات و ترکیب این عناصر باهم زیبایی خاصی به دکوراسیون می دهد. از عناصر سازهای مثل قاب دیوار، آجر و لولههای نمایان در این سبک زیاد استفاده میشود.
سبک مینیمال
سبک مینیمال در زمره انواع سبک دکوراسیون اداری قرار میگیرد و تمرکز آن روی سادگی، کارایی و عملکرد بالا است. همانطور که از نامش پیداست مینیمال به معنی سادگی است. در طراحی دکوراسیون به شیوه مینیمال باید تا جایی که ممکن است وسایل اضافه را از فضا حذف کرد. برخلاف دیگر انواع سبک دکوراسیون داخلی در طراحی به شیوه مینیمال، آیتم های پر زرق و برق و شلوغ جایی ندارند.
رنگ غالب در طراحی به شیوه مینیمال معمولا خاکستری، سفید و به طور کلی رنگهای خنثی است. در سبک روستیک بطور کلی از پالت رنگی تک رنگ یا با رنگ محدود استفاده می شود. البته اگر بخواهید کل فضا را با رنگهای خنثی طراحی کنید، فضا سرد و بی روح خواهد شد. بنابراین بهتر است برای تلطیف محیط، در برخی از قسمت ها از رنگ های مکمل نظیر قهوه ای نیز استفاده کنید.
برای تفکیک فضاها در طراحی مینیمال به جای دیوار کشی از پارتیشن بندی استفاده می شود. بهترین گزینه هم برای این کار پارتیشن های شیشهای است. علاوه بر جذابیت بصری این نوع پارتیشن ها، تعامل کارمندان اداره نیز راحتتر می شود. در سبک روستیک از مبلمان ساده و کم حجم استفاده می شود.
سبک روستیک
ماهیت سبک روستیک یا روستایی، سادگی و طبیعی بودن آن است. استفاده از چوب طبیعی، سنگ و پارچه های طبیعی مانند کرباس و برزنت بسیار بارز است. در این سبک هیچ گونه صیقلی روی سنگ و چوب داده نمیشود. سقف کار معمولاً چوبی و کفپوش ها از جنس چوب های طبیعی یا سنگ هستند. دیوارها و ستون های سنگی یا چوبی هم در سبک روستایی به چشم میآیند. برای اینکه در دکوراسیون این سبک را به نمایش بگذارید بهترین و ساده ترین کار استفاده از دیوارپوش چوبی است.
چوب ها بهتر است طبیعی و به صورت الوارهای برش خورده مورد استفاده قرار گیرند. اگر قصد دارید قسمتی از فضا را با فرش یا قالیچه بپوشانید، میتوانید از فرش هایی استفاده کنید که از پوست طبیعی هستند.
معمولا طراحی به سبک روستیک فاقد مواد مدرن مثل فلز، پلاستیک و پارچه های مصنوعی است. برعکس از وسایلی استفاده می شود که طبیعی باشند. یعنی از طبیعت به دست آمده باشند و تغییرات زیادی روی آنها ایجاد نشده باشند. معمولا مبلمان طراحی های روستیک بزرگ و ساده است و میزهای آن از تنه درختان است. میزهای این چنینی غالباً با برش سطح رویی تنه درختان ساخته میشوند. اغلب طیف متنوع رنگ های طبیعی مانند قهوه ای، سبز، طلایی و خاکستری در این سبک استفاده می شود. در دکوراسیون به سبک روستیک انواع گل و گیاه وجود دارد. در طراحی دکوراسیون به شیوه روستیک به هیچ عنوان از مبلمان استیل و سلطنتی استفاده نکنید.
سبک باروک
از ویژگی های هنری تکرار شونده سبک باروک که باعث تمایز آن میشود، نقاشی، مجسمه سازی و معماری است. در سبک باروک خیلی کم شاهد استفاده از خطوط مستقیم هستیم. بلکه بیشتر قوس ها و منحنی های زیبا در این سبک قابل مشاهده هستند. باروک به دنبال ایجاد ژست های نمایشی با تاکید بر رئالیسم شکل انسان است.
در میان انواع سبک دکوراسیون داخلی، سبک باروک را میتوان بسیار شبیه به سبک کلاسیک دانست. رنگ طلایی شاخص ترین رنگ مورد استفاده در طراحی های سبک باروک است. سرامیک یا چوب از کفپوشهای مورد استفاده این سبک هستند. نمونه بارز طراحی باروک را در کاخها و خانههای سنتی میتوان مشاهده کرد.
انواع سبک مبلمان اداری
انتخاب مبلمان اداری تا حد زیادی به سبک دکوراسیون وابسته است. به همین دلیل در ابتدای کار باید از میان انواع سبک دکوراسیون اداری، شیوه و سبک طراحی مورد نظرتان را انتخاب کنید. سپس مطابق با آن از مبلمان اداری سلطنتی، مدرن، کلاسیک، مینیمال، معاصر و... به تناسب سایر اجزای طراحی استفاده کنید.
کارشناسان و متخصصی ایپکا آمادگی دارند تا شما را در انتخاب بهترین گزینه مطابق با سلایق و نیازهایتان راهنمایی و یاری نمایند.