نحوه نظافت و نگهداری مبلمان چوبی
نظافت و نگهداری از مبلمان اداری کلاسیک و سلطنتی اصولاً آسان است زیرا این مبلمان در اکثر مواقع از چوب های باکیفیت و بادوام ساخته می شوند. با این حال این نوع مبلمان نیز همانند سایر انواع مبلمان چوبی از آسیب در امان نیستند. به دلیل ویژگی های منحصر به فرد این نوع مبلمان اداری لاکچری، وجود ورقهای طلا یا نقره بر روی چوب آنها و یا انواع منبت و طراحی های ظریفی که در ساخت شان وجود دارد، فرآیند تمیز کردن مبلمان اداری لاکچری کمی متفاوت است. به گونه ای که اگر مواد شوینده یا شیمیایی نامناسب با چوب یا ورق طلای آنها برخورد کند، احتمالاً باعث تغییر رنگ و کدری آنها خواهد شد.
مبلمان چوبی مانند هر وسیله گران قیمت دیگری نیاز به نگهداری و مراقبت بالا دارند تا سلامت و زیبایی ظاهری شان حفظ شود. این موضوع از این جهت اهمیت دارد که تمیزی وسایل چوبی، نه تنها روی ظاهرشان بلکه روی کارایی و عملکرد آنها نیز تاثیر می گذارد. مراقبت نامناسب و نا آشنایی با نحوه تمیز کردن وسایل چوبی می تواند منجر به خشکی زیاد، شکستگی، پوسته پوسته شدن و همینطور تاب برداشتن چوب شود. وقتی چنین اتفاقی برای مبلمان چوبی بیافتد، یقیناً دیگر آن زیبایی و کارایی اولیه را نخواهد داشت و بخاطر غیرقابل تعمیر بودنشان، چاره ای جز تعویض نخواهد بود.
عمدتاً کثیف و کدر شدن چوب یک میز مدیریت یا یک نیم ست اداری کلاسیک یا سلطنتی، به دلیل نشستن گرد و خاک بر روی گوشواره ها و منبت های آن است. چون این نوع مبلمان دارای منبت کاری ها و ظرایف متعددی هستند، بهترین روش برای تمیز کردن آنها، استفاده از یک قلم موی نرم و کوچک است که گرد و خاک نشسته بر روی گوشه های چوب را به سادگی پاک نماید و ضمناً رنگ چوب و ورق طلا را به همان حالت اولیه و زیبای خود حفظ کند.
بهتر است برای شستشو از آب ولرم مایل به داغ و چند قطره مایع ظرفشویی استفاده شود (به دلیل املاح آب های لوله کشی بهتر است از آب جوشیده استفاده شود تا اثربخشی بیشتری داشته باشد) و بعد از شستشو، سریعآً خشک شود.
در مواردی که گرد و غبارها با این روش برطرف نشوند، می توان از دستمال پارچه ای مرطوبی استفاده کرد که به آرامی بخش های کثیف مبلمان را تمیز کرده و سپس بلافاصله با یک دستمال خشک، چوب ها را خشک کنید. دقت نمایید که رطوبت به گونه ای نباشد که آب بر روی چوب بماند و خود به خود خشک شود. در این صورت چوب ورم می کند و حالت اولیه خود را از دست می دهد. بهتر است که دستمال در جهت بافت یا گره های طبیعی چوب کشیده شود تا سطح را بهتر تمیز نماید. ضمناً شستشو را در سطح های کوچک انجام دهید تا بعد از خیس شدن آن محدوده بتوانید بلافاصله با دستمال نرم نخی چوب را خشک کنید.
برای زیبایی و حفظ بهتر مبلمان چوبی بهتر است به طور هفتگی یا حداکثر ماهیانه با استفاده از دستمال بدون پرز و واکس مخصوص چوب، قسمت های چوبی مبل را جلا دهید. همچنین استفاده محدود از پارافین می تواند خراش های سطحی چوب را به خوبی بپوشاند و آن را مثل روز اول صاف و براق نماید. دقت کنید که هنگام تمیز کردن و برق انداختن قسمت های چوبی، حتماً از دستکش پارچه ای استفاده کنید تا اثر انگشت هایتان روی چوب باقی نماند.
بهتر است برای تمیز کردن وسایل چوبی، زمانی را در نظر بگیرید که حداقل دو یا سه ساعت از آن وسایل استفاده نشود (مثلاً شب ها). این موضوع به این خاطر است که روغن جلا دهنده کاملاً به خورد چوب رفته و از روی سطح پاک نشود و رد انگشت یا تماس اشیاء بر روی آن باقی نماند.
مبلمان چوبی باید از منابع گرمایشی و سرمایشی دور نگه داشته شوند تا رطوبت چوب آنها از بین نرود و همچنین نور مستقیم خورشید نباید به آنها بتابد زیرا باعث کدر شدن شان می گردد. استفاده از زیر بشقابی و زیرلیوانی برای ظروف داغی که روی سطح چوب قرار داده می شود، مانع از خرابی سطح چوب می شود. برای اینکه به چوب آسیب نرسد، هرگز یک لیوان را به مدت طولانی روی میز قرار ندهید. این امر برای روزنامه ها و مجلات نیز صدق می کند زیرا جوهر آنها می تواند نشت کرده و به چوب آسیب برساند.