دیوارپوش چوبی گزینهای بسیار مناسب برای ایجاد دکوراسیون کلاسیک، مدرن و لاکچری
دیوارپوش چوبی چیست
همان طور که از نامش پیداست دیوارپوش چوبی پوششی برای دیوارهای ساختمان است که در طرح و رنگ انواع چوبهای طبیعی تولید شده و به بازار عرضه میگردد. در ساخت این محصول از دو نوع متریال طبیعی و مصنوعی استفاده میشود. دیوارپوشهایی که با استفاده از چوب طبیعی تولید میشوند از قیمت به مراتب بیشتری در مقایسه با نمونههای مصنوعی برخوردار هستند. درست است که نوع طبیعی میتواند جلوهی یک دیوارپوش چوبی کلاسیک را فراهم کند؛ اما در مقایسه با نمونههای مصنوعی از عمر و ماندگاری پایینتری برخوردار است. همین موضوع تولید کنندگان را بر آن داشته تا با استفاده از متریالهای مصنوعی چون MDF، ترمووود و چوبپنبه علاوه بر پوشاندن نقاط ضعف چوب طبیعی، ظاهری بسیار شکیل و بسیار طبیعی به دیوارپوشهای چوبی ببخشند.
دیوارپوش مصنوعی طرح چوب در برابر نم و رطوبت، نفوذ حشرات و... مقاومتر هستند و نیازی به توجه و نگهداری خاصی ندارند. این محصول بر روی دیوار اصلی ساختمان نصب میشود و به راحتی تمام عیوب را میپوشاند. از این رو دیوارپوش چوبی یک گزینهی بسیار مناسب و مقرون به صرفه جهت ایجاد یک دکوراسیون کلاسیک محسوب میشود.به عنوان مثال برای طراحی دکوراسیون یک اتاق مدیریت کلاسیک، کافیست از یک دیوارپوش چوبی تیره رنگ متناسب با میز مدیریت کلاسیک به همراه کفپوش چوبی زیبا استفاده کنید.
خصوصیات و ویژگیهای دیوارپوش چوبی
طراحان دکوراسیون داخلی به خوبی از اهمیت پوشش دیوارها با خبر هستند و همیشه دیزاین آن را در اولویت قرار میدهند. یکی از محبوبترین پوششها برای ایجاد ظاهری متمایز و زیبا برای دکوراسیون داخلی دیوارپوشها هستند. این محصولات در طرحهای بسیار متنوعی تولید و به بازار عرضه میشوند. با وجود تنوع طرحی و رنگی بسیار زیاد، پر طرفدارترین پوشش برای سطوح داخلی ساختمان دیوارپوش چوبی است. مصنوعات چوبی همیشه در طراحی دکوراسیون جایگاه ویژهای داشتهاند. سطوح چوبی همیشه پای ثابت طراحی بودهاند. دیوارپوش چوبی کلاسیک در طرحها و رنگهای طبیعی عرضه میشود تا به راحتی زمینهی ایجاد هارمونی در محیط را فراهم کند. دیوارپوش های موجود مقاومت بسیار مناسبی در برابر نور خورشید به خصوص اشعه ماورابنفش از خود نشان میدهند.
مزایای دیوارپوش چوبی
بی شک زیبایی نمیتواند تنها ملاک یک پوشش مناسب باشد. علاوه بر ظاهر زیبا باید به مواردی چون مقاومت و ماندگاری، سهولت نصب، قیمت و هزینه نصب و... توجه شود. از مهمترین ویژگیهای دیوارپوش چوبی کلاسیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- عایق حرارت و برودت: مواد سازنده دیوارپوش چوبی عایق بسیار مناسبی در برابر انتقال حرارت هستند. از این رو از تبادل گرما و سرما جلوگیری کرده و مانع از اتلاف انرژی میشوند.
- مقاوم در برابر نور خورشید: تابش نور خورشید به صورت مستقیم و مداوم میتواند هر سطحی با هر جنسی را از بین ببرد. دیوارپوشهای موجود مقاومت بسیار مناسبی در برابر نور خورشید به خصوص اشعه ماورابنفش از خود نشان میدهند. از این رو سطوح چوبی منزل شما در گذر زمان دچار فرسودگی و تغییر رنگ نمیشوند.
- مقاوم در برابر رطوبت: دیوارپوش چوبی MDF با لایهای از جنس PVC محافظت میشود. این کار باعث شده که در برابر پاشش مایعات و نفوذ رطوبت، مقاومت بسیار بالایی از خود نشان دهد.
- سهولت در نصب: نصب و پوشش دیوارها با استفاده از دیوارپوش چوبی در مقایسه با سایر روشها بسیار سریعتر و راحتتر انجام میگیرد. برای نصب دیوارپوش نیازی به زیرسازی نیست و میتوان در هر ابعاد و ضخامتی آنها را تهیه نمود. اما این بدان معنا نیست که بدون داشتن تخصص میتوان اقدام به نصب آن کرد. برای ظرافت بیشتر دیوارپوش چوبی کلاسیک بهتر است نصب آن توسط افراد ماهر صورت گیرد.
- طول عمر بالا: دیوارپوشها برخلاف سطوح گچی، کاغذ دیواری و... دوده، گرد و غبار را به خود نمیگیرند. همچنین مستعد جذب مایعات به خود نیستند و به راحتی بر اثر ضربه دچار آسیب نمیشوند. از این رو میتوانند در محیطهای پر رفت و آمد مورد استفاده قرار بگیرند و تا سالهای سال جلوه و زیبایی خود را حفظ نمایند. همین ویژگی، دیوارپوش چوبی را در مقایسه با سایر راهکارها مقرون به صرفهتر میکند.
- تنوع بالا در طرح و رنگ دیوارپوش چوبی: تنوع بالای دیوارپوش در طرح و رنگ دست شما را برای ایجاد هارمونی در فضای خانه و محل کار باز میگذارد. استفاده از دیوارپوش چوبی کلاسیک در کنار ست مبلمان اداری کلاسیک میتواند جلوهی بسیار شکیلی به محل کار شما ببخشد.
- مقاوم به ضربه و فشار: همانطور که پیشتر به آن اشاره شد دیوارپوشهای چوبی در برابر ضربه و فشار مقاومت بسیار مناسبی از خود نشان میدهند. در صورتی که بخشی از دیوارپوش دچار آسیب شد به راحتی میتوانید آن قسمت را جدا کرده و با نمونهای جدید جایگزین کنید.
- مقاوم در برابر نفوذ حشرات: برخلاف چوب طبیعی، حشرات نمیتوانند به MDF نفوذ کنند. همچنین امکان رشد و تکثیر میکرو ارگانیسمها در دیوارپوش چوبی وجود ندارد.
- نظافت آسان: دیوارپوشهای چوبی را میتوان به راحتی با استفاده از یک دستمال مرطوب پاکیزه نمود.
معایب دیوارپوش چوبی
هیچ محصولی بی عیب و نقص نیست و در کنار مزایای فراوان دارای معایبی نیز میباشد.
- دیوارپوش چوبی در برابر حرارت و آتش مقاومت کمی دارد.
- از دیوارپوش چوبی طبیعی نمیتوان در محیطهای مرطوب استفاده کرد. چوب طبیعی در مجاورت رطوبت دچار دفرمگی و پوسیدگی میشود.
- دیوارپوش چوبی از قیمت بالاتری در مقایسه با سایر پوششها برخوردار است. اما عمر طولانی، آن را مقرون به صرفهتر میکند.
- قیمت دیوارپوش MDF از چوب طبیعی ارزانتر است، اما در مقایسه با دیوارپوشهایی مانند فوم و PVC گرانتر میباشد.
توجه: برای نصب دیوارپوش نیازی به زیرسازی نیست و میتوان در هر ابعاد و ضخامتی آنها را تهیه نمود.
انواع چوبهای مصنوعی مورد استفاده در دیوارپوش
چوب مصنوعی با ترکیب خرده چوب، چسب و رزین، تحت فشار بسیار زیاد تولید میگردد. در ادامه به برخی از چوبهای مصنوعی که در ساخت دیوارپوشهای چوبی استفاده میشوند اشاره خواهیم کرد.
- دیوارپوش MDF: MDF ترکیبی از خرده چوبهای نرم و سخت است که با چسب و رزین ترکیب شدهاند. بر روی تخته MDF لایهای از PVC را لمینت میکنند تا علاوه بر ایجاد ظاهری زیبا بر مقاومت آن بیفزایند.
- دیوارپوش ترمووود: ترمو چوب همان چوب طبیعی است که تحت حرارت بسیار بالا رطوبت آن کاملا گرفته شده است. از این رو در برابر رطوبت مقاومت بسیار بالایی از خود نشان میدهد.
- دیوارپوش چوب پنبهای: این نوع دیوارپوشها عمدتاً از چوب درخت بلوط تولید میشوند. دیوارپوش چوب پنبهای عایق بسیار مناسبی در برابر حرارت و صدا است. همچنین از مقاومت بسیار مناسبی برخوردار است و میتوان در محیطهای اداری و پر رفت و آمد از آن استفاده نمود. ظاهر زیبا و سطح لطیف آن میتواند به همراه مبلمان اداری سلطنتی ترکیب بسیار جذابی را تشکیل دهد.